Поразяващата сила на депресията е позната на почти всеки от нас,

...
Поразяващата сила на депресията е позната на почти всеки от нас,
Коментари Харесай

Един час спорт на седмица предпазва от депресия

Поразяващата мощ на депресията е позната на съвсем всеки от нас, само че има светлина в тунела - става известно, че един час спортни извършения на седмица е задоволителен, с цел да се понижи доста вероятността от това да ни застигнат депресивни състояния и да помогне да се отървем от по-бързо от тях, без значение от пола и възрастта, съобщава American Journal of Psychiatry.

„ Ние знаем, че спортуването играе роля в битката против депресията, само че в този момент за пръв път успяхме да оценим тъкмо какъв брой оказва помощ на човек да се отърве от развиването на депресивно въодушевление “, декларира Самуел Харви от Университета на Нов Южен Уелс в Сидни (Австралия).

Харви и неговите сътрудници са анализирали резултатите от огромно наблюдаване на здравето на 30 хиляди възрастни норвежци в една от провинциите в средата на 80-те и 90-те години на предишния век. Скандинавците са се съгласили медиците да следят освен тяхното здраве, само че също по този начин настроението и самочувствието им.

Учените от Австралия са забелязали следната причинност: хора, които в никакъв случай не са се занимавали с физически извършения, са страдали с 44 % повече от депресии, спрямо тези, които са спортували даже и по един час на седмица.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР